Medische pigmentatie

Jarenlang plezier van een prachtig uiterlijk door een natuurlijke styling van

ogen, wenkbrauwen en lippen

Hazenlip (Schisis) - Litteken - Tepel en tepelhofreconstructies - Vitiligo - Alopecia Areata


Wat is het verschil tussen Medische Pigmentatie en PMU?Het verschil tussen een dermatografie (medische pigmentatie) en permanente make-up is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, het wordt met een andere techniek ingezet. Het is niet de bedoeling dat er een ‘make-up’-effect wordt verkregen. Het doel is de natuurlijke stand of kleur terug te krijgen in de huid. "Natuurlijk" is het toverwoord bij Dermatografie.Eva Vink is geschoold  en geregistreerd voor de A-registratie: medische EN cosmetische pigmentaties.


Brandwonden

Een andere techniek die gebruikt wordt in combinatie bij medische pigmentatie is Scar Relaxation. Dit wordt ingezet bij littekens waarbij de huid verhard is, geen doorbloeding meer heeft, zoals bijvoorbeeld bij brandwonden.


De mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden uitgebreid besproken en er wordt samen met de klant een behandelplan opgesteld. Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen verricht. Er wordt per keer een deel van de kleuren ingebracht om zo, langzaam, tot een mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen.


Veel mannen en vrouwen hebben littekens door een ongeluk, een operatie, automutilatie of bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking als een hazenlip.

Een cosmetische camouflage (een waterafstotende make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd!


Bij de eerste behandeling wordt voornamelijk besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe het behandelplan eruit kan gaan zien. Meestal moet de klant rekenen op 4-7 behandelingen, afhankelijk van de grootte van het litteken en soms de diversiteit aan huidstructuren.Spasme

Ook voor dames met spasme is een pigmentatie een uitkomst. Het is vaak niet mogelijk dat zij zich zelf kunnen opmaken. Wij beschikken over een grote ruimte die rolstoel toegankelijk is. Soms kan de klant in haar eigen rolstoel blijven zitten, maar we kunnen ook op een comfortabele stoel de behandeling uitvoeren.Bij een medische pigmentatie worden er verschillende kleuren pigment in de huid aangebracht. Dit geeft uiteindelijk een heel natuurlijk effect. Per behandeling worden er 1-2 kleuren ingebracht.Het langzaam opbouwen van de ‘invulling’ van het te behandelen gebied garandeert een zo natuurlijk getrouw resultaat. Tussen elke behandeling ligt een periode van 6 weken. De huid is dan totaal genezen.


Schisis (Hazenlip)

Bij een hazenlip bijvoorbeeld, wordt er al heel jong, met veel succes, geopereerd. Het kan echter gebeuren dat de bovenlip niet mooi van vorm wordt, vooral de cupidoboog, het ‘hartje’ van de lip, ontbreekt vaak of is niet symmetrisch. Door de nieuwste technieken en de mooie natuurlijke kleuren kan de bovenlip een mooie natuurlijke vorm krijgen. Bij vrouwen kan er ook gekozen worden voor een wat sprekendere kleur, alsof men lipstick opheeft.Litteken

Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid, een huid waar het pigment uit is verdwenen, is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst!

Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op.


Denk aan littekens van bijvoorbeeld:


  • een val in de kinderjaren: vaak op de plaats van de wenkbrauw,
  • acne littekens,
  • na een face-lift (achter de oren),
  • na een borstoperatie
  • na een hechting
  • een diepere schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
  • brandwonden: een nieuwe lip kan gevormd worden, wenkbrauwen kunnen gesuggereerd worden, wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden enz.Tepel- en tepelhofreconstructie

Het corrigeren/reconstrueren van een tepel of tepelhof kan gebeuren bij/na:


  • borstverkleining, rondom tepelhof is een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren,
  • na een borstreconstructie na bijvoorbeeld borstkanker. De tepel en tepelhof ontbreken. Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecreëerd, met een fantastisch resultaat! Deze behandeling bestaat uit totaal 3 behandelingen, met een tussenperiode van 1 maand.


Vitiligo

Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo al drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van segmentaire vitiligo (eenzijde van het lichaam). Er kunnen mooie resultaten worden bereikt. Voorafgaand aan de behandeling wordt uitgebreid met besproken wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn.

Vitiligo is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen het eigen pigment. Hoe donkerder de huid des te mooier de resultaten bij het camoufleren van de huidkleur.


Er is een vereniging voor vitiligo patienten: Landelijke Vereniging voor Vitiligo Patienten. (LVVP).

Huidige onderzoeken: Pigmentcel transplantatie: Gentse methode

Word nu lid en ontvang onder meer Spotlight! en uitnodigingen voor ledenbijeenkomsten. Hoe groter de vereniging, hoe beter wij u kunnen informeren en hoe beter wij uw belangen kunnen behartigen bij zorgverzekeraars, zorgverleners, politiek en overheid. Kijk op www.vitiligo.nl.   Landelijke Vereniging voor Vitiligo-Patiënten  Postbus 87956 – 2508 DJ ‘s-GravenhageAlopecia Areata

Bij Alopecia Areata, ook een auto-immuunziekte, maakt het lichaam antistoffen tegen de eigen haren: men wordt (plaatselijk) kaal.

Medische pigmentatie biedt hier uitkomst: er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haartjestechniek!


De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een smudgy-eyeliner te plaatsen. Een smudgy-eyeliner is een eyeliner met een oogschaduw effect daarboven. Zou men alleen een eyeliner plaatsen, wordt door de strakke lijn juist het gebrek aan haartjes duidelijker!


Kosten behandeling

Zolang de medische pigmentatie nog steeds niet wordt vergoed door de zorgverzekeraars, voert Eva Vink deze behandelingen kosteloos voor u uit.

Wilt u meer informatie of een gesprek en bekijken wat de mogelijkheden voor u zijn? Neemt u dan contact op met Eva: info@lineperfection.nl .


Voorbeelden

Uit discretie voor mijn klanten plaats ik online geen foto's. Uiteraard beschik ik over veel voorbeelden van medische pigmentaties en bent u welkom om deze te komen bekijken tijdens een informatief gesprek.Bij mij bent u veiligGESLOTEN WEGENS VAKANTIE VAN 27 JUNI TOT 16 JULI 2019


Vaste locatie

LinePerfection in Medisch Plein "de Kwikstaart", Witte de Withstraat 57, 3342TV te Hendrik Ido Ambacht (vlakbij Dordrecht en Rotterdam)

Alleen op afspraak van maandag tot vrijdag 10:00 - 17:00 uur. Parkeren is gratis: Stel de navigatie in op "Banckertplein", dan kun je parkeren op het terrein van het gebouw.

 

Ambulante locaties

Beautysalon Frands, Christiaan Huygensstraat 12 te Voorschoten (vlakbij Leiden)

Schoonheidsinstituut Bloss, Park Vossendijk 397 te Hoogvliet (vlakbij Rotterdam)

Schoonheidssalon Yvette van Zon, Spiekmanstraat 48 te Delft (vlakbij Den Haag)

Bel of kijk in de online agenda voor de data dat ik aanwezig ben op de ambulante locaties.